Marko over geldboete voor Ferrari: "Deze milde straf is een grap"

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is niet tevreden met de straf van slechts 50.000 euro die Ferrari opgelegd heeft gekregen voor de afwijkende hoeveelheid brandstof in de auto van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. “De regels zijn heel duidelijk. Deze milde straf is een grap”, aldus Marko aan het Duitse tijdschrift Auto Bild.

Voor de start van de race afgelopen zondag werd de auto van Leclerc door de FIA gewogen. Hieruit bleek dat de hoeveelheid brandstof in de auto groter was dan het Italiaanse team opgegeven had.

Ondanks dat de auto niet voldeed aan het technisch reglement werd Leclerc niet gediskwalificeerd maar kreeg Ferrari enkel een geldboete van 50.000 euro.

“Het gaat om eerlijkheid, om het volgen van de regels en om gelijke behandeling van het team”, aldus de Oostenrijker. “De motor van Ferrari is dit seizoen op meerdere punten, die waarschijnlijk buiten het grijze gebied lagen, aan de kaak gesteld, maar er is niks tegen gedaan. Als wij in 2020 weer denken dat er onregelmatigheden zijn, zullen we zeker een protest indienen. Dan moet Ferrari alles openbaren en moet de FIA er adequaat mee omgaan.”