Star Ocean First Departure R vertrekt naar de winkel

Star Ocean First Departure R, de HD-remaster van de sci-fi RPG, is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch en PlayStation 4. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een releasetrailer.

Star Ocean First Departure R verscheen in het Westen eerder al voor de PlayStation Portable en vertelt het verhaal van de jonge zwaardvechter Roddick die samen met zijn bondgenoten op reis gaat om het geneesmiddel voor een dodelijke ziekte te vinden, waardoor ze verzeild raken in een avontuur dat zich uitstrekt over de ruimte.

Deze hd-remaster heeft de volgende extra’s en verbeteringen:

  • Volledige voice-over – Spelers kunnen kiezen tussen de originele, Japanse of Engelse ‘full voice’-cast van de versie voor het PSP-systeem, of de nieuwe versie met de Japanse voice-cast van de originele Super Famicon-versie, die eerder alleen in Japan is verschenen
  • Nieuwe personage-illustraties – Spelers kunnen kiezen voor de originele personage-illustraties die werden gebruikt in Star Ocean First Departure, of nieuwe versies die zijn getekend door de illustrator Katsumi Enami, bekend van Star Ocean: The Last Hope.
  • Speed Mode – Spelers kunnen de bewegingssnelheid opvoeren om sneller door de wereld te reizen.
  • Aangepaste game-balans – De aangepaste moeilijkheidsgraad biedt spelers meer uitdaging tijdens gevechten