Gratis update Super Mario Maker 2 voegt nieuwe elementen toe

Nintendo heeft een nieuwe update aangekondigd voor Super Mario Maker 2. Deze update voegt een aantal nieuwe course parts toe en een nieuwe modus om mee aan de slag te gaan. De update komt 5 december beschikbaar.

Vijand Spike wordt toegevoegd en de ballen die hij gooit kunnen omgevingen kapot maken, terwijl hij in het sneeuwthema sneeuwballen gooit. De bekende vijand Pokey wordt ook toegevoegd. In de nacht kan hij vliegen, terwijl hij met vleugels recht op je afkomt. Ook wordt er een frozen coin (gebruik vuur om te vernietigen), solide blokken voor de P-Switch en een Dash Block (enkel voor Super Mario 3D World-thema) toegevoegd.

Een uniekere power-up is er in de vorm van het Master Sword uit The Legend of Zelda. Deze power-up verandert Mario in Link en geeft hem enkele van zijn vaardigheden. Sla met je zwaard, dash met het zwaard en gebruik een downthrust. Ook kun je bommen gebruiken om blokken te vernietigen en de pijl en boog om collectables te verzamelen.

In de nieuwe modus 'Ninji Speedruns' is het de bedoeling om zo snel mogelijk levels uit te spelen die door Nintendo speciaal voor deze modus zijn gemaakt. Hierin neem je het op tegen de geesten, of in dit geval Ninji, van andere spelers. Winnaars kunnen stempels en nieuwe items voor hun Mii-avatar verzamelen.

De update komt deze week al op 5 december en is helemaal gratis.