Uitslag FC Emmen - PSV

PSV heeft zich niet kunnen herstellen van de kansloze nederlaag in Lissabon. In Emmen kwam PSV niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Na een kwartier spelen opende Daniel Swaab de score voor PSV. De ervaren Duitser kreeg de voorkeur boven zijn landgenoot Timo Baumgartl en scoorde vanuit een corner. Lang leek de 0-1 niet te blijven staan, want Glenn Bijl maakte een wereldgoal. Maar het schot waarmee Glenn Bijl vanaf de middenlijn doel trof, volgde na een duwtje van diezelfde Bijl tegen Bergwijn, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

PSV kreeg nog enkele goede kansen op 0-2 in de eerste helft maar die waren niet besteed aan Doan en Dumfries.

Kort na rust maakte Emmen gelijk. Rechtsback Bijl gaf een voorzet op Marko Kolar die hem afwerkte. In het vervolg van de tweede helft had Emmen het betere van het spel, maar ondanks de nodige kansen kwam het niet meer tot scoren. Vlak voor tijd leek PSV alsnog de winst te pakken via een goal van Kostas Mitroglou, maar de Griekse spits kopte raak uit buitenspel, waardoor de goal terecht werd afgekeurd.

Vlak voor het einde van de wedstrijd pakte de rechtsback van Emmen Bijl nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Het bleef 1-1.

FC Emmen

1 - 1

PSV

52' Kolar    15' Swaab

Gele kaart: Chacón, (FC Emmen), Thomas,Sadílek, Bergwijn,Malen, (PSV)
 Rode kaart: Bijl (90/2xg) (FC Emmen),

Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 8.309
Arbiter: Higler