Verstappen blij met 3e plek in WK

Max Verstappen sloot vanmiddag de laatste wedstrijd van het Formule 1-seizoen af met een tweede plaats. Door na Lewis Hamilton de finish te passeren behield de Nederlander zijn derde plaats in het eindklassement van het WK. Verstappen keek terug op een prima wedstrijd en gaf aan blij te zijn met de derde plek in het WK.

"We zaten op een andere strategie dan Ferrari. Zij gingen vrij vroeg naar binnen, terwijl wij lang doorreden. Leclerc ging in de eerste ronde aan me voorbij, maar daarna was de snelheid eigenlijk best prima. Mercedes en Hamilton waren vandaag te snel, maar we mogen niet klagen. In het algemeen was het een prima wedstrijd en terugkijkend was het een positief seizoen. Het is dan ook mooi om het kampioenschap op een derde plek af te sluiten", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

Technisch gezien verliep de race niet helemaal vlekkeloos voor de Nederlander. "Er waren wat kleine dingetjes, maar dat had wat betreft onze eindpositie geen verschil gemaakt."

De problemen gooiden geen roet in het eten dus kon Verstappen vol voor de tweede plaats gaan. "Ik had betere banden, dus ik kwam er ook best makkelijk voorbij. Het was wel een leuke actie. De achterblijver maakte het wel allemaal wat spannender, omdat er minder ruimte is."

Met de derde plaats op zak mag Verstappen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. "We werken hard, maar het is goed om even vrij te zijn en de komende tijd met familie en vrienden door te brengen. Dan zijn de batterijen voor volgend jaar ook weer opgeladen, zodat we sterker terug kunnen komen in 2020."

Verstappen blij met 3e plek in WK (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen blij met 3e plek in WK (Pro Shots / Zuma Press)