Miedema speelt bizarre wedstrijd voor Arsenal

Voetbalster Vivianne Miedema heeft een alleraardigst dagje achter de rug. De spits van het Nederlands elftal en Arsenal speelde met haar club in de Women's Super League tegen Bristol City en dat leverde met wat moeite nog nét een zege op.

Na zeven minuten stelde Miedema teamgenote Lisa Evans in staat de score te openen, drie minuten later was het Miedema die Leah Williamson bediende: 2-0. Nog eens vijf minuten later tekende Miedema voor de 3-0 en een kwartiertje verder was het, jawel, Miedema die de 4-0 liet noteren, vijf minuten later gevolgd door de 5-0 van, je raadt het niet, Miedema.

Wellicht dat Bristol haar wat aangedaan had, want genade kende ze niet: kort na de rust tekende Miedema voor de 6-0 en drie minuten later volgde de 7-0 van Jordan Nobbs....op aangeven van Miedema. Nóg eens twee minuten later was ene Vivianne Miedema trefzeker en na een uur spelen kreeg Evans een assist toegespeeld van teamgenote Miedema.

In de 64e minuut werden de dubbele cijfers bereikt door Arsenal: de 10-0 kwam op naam van Miedema, die zo ook eens op het scorebord kwam te staan. Ze stond vervolgens zes minuten droog, de hoogste tijd voor een wissel dus. Emma Mitchell kwam erin en scoorde een paar minuten later de 11-0, waarna de Belgische Yana Daniels de eer van Bristol nog een beetje redde: 11-1, tevens de eindstand.