Uitslag FC Twente - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Twente gewonnen. Na een 2-0 achterstand bogen de Amsterdammers die om in een 2-5 overwinning. Uitblinker was Noa Lang. Lang stond voor het eerst in de basis en scoorde driemaal.

Het waren de Amsterdammers die in de openingsfase de beste ploeg waren. Tegen de verwachting in echter scoorde Twente in de 15e minuut de 1-0. Keito Nakamura schoot van een meter of 20 raak na slordig balverlies van Ziyech. Vier minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Wederom na dom balverlies en Cantalapiedra maakte het karwei af. Naast de achterstand was er nog meer pech voor de Amsterdammers: Promes viel in de 23e minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax kwam langzaam weer beter in het spel en Noa Lang, die zijn debuut in de basis maakte, rost de bal in de 32e minuut binnen op aangeven van Ziyech: 2-1. In de 40e minuut een grote kans voor de Amsterdammers: Ziyech nam een vrije trap snel waarbij hij de defensie van Twente verraste en hierdoor Huntelaar bijna wist te profiteren.

In de zevende minuut van de tweede helft kwam Ajax op 2-2 en weer was het Noa Lang die scoorde. Hij kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en schoot binnen. Even daarna hadden de Amsterdammers een grote kans om op voorsprong te komen. De bal kwam voor de voeten van Tadix maar doelman Drommel verkleinde zijn doel goed en wist de inzet van de aanvoerder te stoppen.

In de 61 minuut kwam Ajax voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Na voorbereidend werk van Lang was het Huntelaar die de bal snoeihard achter Drommel schoot. Lang bekroonde een sterke wedstrijd met zijn derde treffer in de 70e minuut. Door geklungel bij Twente kwam de bal voor zijn voeten en hij schoot die in een leeg doel. Daarna speelden de Amsterdammers de wedstrijd eenvoudig uit. Vlak voor tijd maakte Huntelaar er nog 2-5 van.

Noa Lang scoort er drie bij zijn debuut. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)