'Blasfemisch boek moet uit supermarkt'

In 2005 zorgden grappige cartoons over de Islamitische profeet Mohamed wereldwijd voor honderden doden door wraakacties van een verwarde en tegen een laag suikergehalte vechtende groep moslims. Cartoonist Kurt Westergaard kon sindsdien niet meer over straat zonder persoonsbewaking.

Tien jaar later werden twaalf medewerkers van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo door moslimextremisten op vakkundige wijze voor hun diensten bedankt. Ook dit, na het publiceren van Islamkritische cartoons.

Nu zijn de Christenen aan de beurt.

Grootgrutter Dirk van den Broek durft het namelijk aan om het satirische en blasfemische stripboek 'Jezus Christus was een meisje' onder de aandacht te brengen. In hun gezellige maandelijks verschijnend familieblad 'Ditjes en Datjes' promoten zij ook nog eens de hardcover-versie van het boek, dat losjes gebaseerd is op de nummer één bestseller van de eeuw.

CitizenGO, 'een gemeenschap van actieve burgers die samenwerken, door middel van online petities, om de waarden van leven, gezin en vrijheid te verdedigen en te promoten', vindt dit verschrikkelijk en is misschien wel bang dat extremistische Christenen zichzelf niet meer in de hand kunnen houden en hun geloofsbroeders gaan proberen te overtreffen in gruwelijkheden.

Aanslag voorkomen
Met een uiterst redmiddel lijkt CitizenGO een aanslag te willen verijdelen en stelt hiervoor een petitie tegen de grootgrutter op. "Met het aanprijzen en verspreiden van deze godslasterlijke strip beledigt u uw christelijke klanten ten diepste. Wij verzoeken u met klem te stoppen met het aanprijzen en verspreiden van deze godslasterlijke strip", zo leest de, enigszins dreigend klinkende, petitie.

Deze tekst doet het ergste vrezen, vooral als er niet geluisterd gaat worden naar CitizenGO. Kassameisjes moeten binnenkort misschien massaal onder gewapende escorte naar huis. De AIVD heeft nog niet gereageerd op het mogelijke Christengeweld, maar gezien de korte tijd tot Kerstmis Lichtjesfeest zullen de verloven bij de inlichtingendienst ingetrokken moeten worden.

"Zo niet, dan gaan wij voorlopig ergens anders onze boodschappen doen", eindigt de onvoorstelbaar harde boodschap met een ondertoon die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: er staat wat te gebeuren bij de Dirk supermarkten met het boekje in de aanbieding...

Een voorbeeld van de blasfemie
"Gladiatoren in het oude Rome hakken elkaar flink in de pan voor de ogen van de keizer en het toegestroomde volk. Elke keer als een van de gladiatoren een ander overwonnen heeft, staat-ie na enkele seconden weer uit de dood op. Dan zegt de keizer tegen Jezus, die naast hem in de keizerlijke loge staat: ‘Het is prima dat je komt kijken, J.C., maar wil je dan wel – alsjeblieft – de doden de doden laten? Ander wordt het allemaal zo zinloos’. "


Trump snapt 'm (Bron: Giphy.com)

Steun de petitie hier en red het Kerstfeest Lichtjesfeest 2019!