Uitslag sc Heerenveen - Vitesse

Ondanks een 0-2 achterstand heeft sc Heerenveen de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. De Friezen wonnen met 3-2.

Vitesse kwam al in de negende minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Matavz. Tien minuten later werd het 0-2. Een uittrap van doelman Pasveer werd opgepikt door Linssen die de bal vervolgens over Vitesse-doelman Hahn tikte. Vlak voor rust bracht Faik via een strafschop de thuisclub terug in de wedstrijd: 1-2.

Na de rust ging Heerenveen offensiever spelen en creëerde daarmee verschillende kansen. Van Bergen maakte de gelijkmaker en even later was het Odgaard met de winnende treffer.

Door de winst stijgt Heerenveen naar de vierde plaats al kunnen Willem II en FC Utrecht dit weekend bij winst voorbij steken. Voor Vitesse was dit de vijfde nederlaag op een rij.