NHL: Fenomenaal spektakelstuk bij Penguins - Canucks

IJshockeyfans die woensdagavond eens gezellig naar het potje tussen de Pittsburgh Penguins en Vancouver Canucks zijn gaan kijken zijn bepaald niet van een koude kermis thuisgekomen. Het werd een waar spektakelstuk, met maar liefst veertien goals.

Dankzij Jake Guentzel en Bryan Rust stonden de Penguins na dertien minuten op 2-0, maar JT Miller trof doel en in de tweede periode draaiden de Canucks het volledig om: Elias Pettersson, Jake Virtanen en Adam Gaudette zorgden voor een 2-4 stand, waarna Guentzel al na één minuut in de derde periode een aansluitingstreffer scoorde (3-4).

Amper twee minuten later keken de Penguins echter tegen een nog grotere achterstand aan, want Miller scoorde uit de powerplay en ook Gaudette vond het doel nog eens: 3-6. Nog eens drie minuten later trof Dominik Kahun namens de thuisploeg doel en een minuutje verder was het Evgeni Malkin die de spanning vanuit de powerplay volledig terug bracht.

Halverwege de derde periode trok Zach Aston-Reese de stand gelijk en met ruim drie minuten te gaan schoot Kris Letang de Penguins zelfs op voorsprong. In de allerlaatste seconde tekende Malkin dan ook nog voor 8-6 en daarmee was het dan eindelijk gespeeld.