Schoothondje van Trump in Congres wederom in zwaar weer

Republikein en Trump-schoothondje Devin Nunes zit weer in de problemen. Hij heeft ogenschijnlijk met zijn assistent Derek Harvey samengewerkt met Rudy Giuliani om mogelijk politiek gevoelige informatie over Joe Biden uit Oekraïne te verkrijgen. Nunes, Trump en Giuliani hebben er een handje van om allerhande samenzweringstheorieën te verspreiden, zelfs als deze allang bewezen onzin zijn. Alles is schijnbaar geoorloofd als het Donald Trump zou kunnen steunen in 2020.

Volgens informatie van advocaten van ene Lev Parnas, een assistent van Giuliani, zouden Nunes en Harvey eind 2018 in het geheim naar Wenen zijn afgereisd om te praten met Viktor Shokin, de bewezen corrupte ex-openbare aanklager van Oekraïne. Hij claimde informatie te hebben die slecht zou zijn voor Joe Biden. Nu blijkt daar niets van waar te zijn, maar dat houdt Nunes niet tegen. Hij blijft er regelmatig over praten bij de getuigenissen van de Impeachment Inquiry. Hij is lid van de Intelligence Committee en is dus onderdeel van de verhoren over de impeachment van Trump, terwijl Nunes zich in 2017 na een lange serie opzichtige fouten niet meer mocht bemoeien met het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen van 2016.

Nunes was volgens de documenten van het Amerikaans Congres inderdaad in Europa op de genoemde data, evenals zijn assistent. Mocht het dus waar zijn dat hij daar Shokin en Giuliani ontmoet heeft om samenzweringstheorieën over Biden en Oekraïne te bespreken, dan zou hij potentieel zelf als getuige opgeroepen kunnen worden. Nunes zou bovendien onderzocht kunnen worden door de Ethics Committee wegens het misbruiken van belastinggeld.