Aandeel TSLA herstelt na bizarre cijfers Cybertruck

Het aandeel Tesla (TSLA) herstelt zich weer volledig na een zes procent daling die beleggers uitdeelden na de presentatie van het nieuwe 'autootje' van Tesla-CEO Elon Musk.

De pick-up truck, genaamd Cybertruck, ging de wereld over. Niet alleen vanwege zijn bizar experimentele uiterlijk, maar vooral ook omdat het kogelwerend glas een slap geworpen stalen bal niet kon hebben.

Musk verdedigde zich later in een tweet, meermalen zelfs. Het was óf een briljante publiciteitsstunt óf een gevolg van een eerdere mokerslag die moest demonstreren hoe stevig het staal van de deur wel niet was. De Cybertruck was immers gemaakt van hetzelfde staal als het ruimteschip Starship, dat volgens Musk naar Mars moet vliegen.

Tien miljard dollar
Inmiddels lijkt het er echter op dat Musk met zijn Blade Runner-achtig ontwerp volledig in de roos heeft geschoten. Maandag maakte hij bekend dat er in vier dagen al 200.000 reserveringen voor de truck zijn binnengekomen, waardoor Tesla 20 miljoen dollar binnenharkt. Mochten al deze geïnteresseerden inderdaad tot aankoop overgaan, dan kan dit Tesla tien miljard dollar opleveren.

Hoe het staat met de reserveringen van de aangekondigde Tesla Roadster, Semi-Truck en Model Y blijft nog even een geheimpje.