Advocaat gearresteerde Anouar T. woedend: 'Ik mocht niet bij mijn cliënt'

Wesley van Soest, de advocaat van de vannacht aangehouden Anouar T., is woedend op justitie. Hij wilde vandaag zijn cliënt bezoeken, maar mag niet bij hem in de cel. T. is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. T. is de neef van Nederlands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi.

Anouar T. is door de politie in beperking geplaatst, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 'Ik word al de hele dag tegengewerkt, het is echt belachelijk', laat hij weten aan AT5.

'Vanochtend vroeg hoorde ik dat hij was aangehouden. Uiteraard ging ik meteen naar hem toe om hem bij te staan, dat kon, maar al snel kreeg ik te horen dat mij de toegang tot hem was ontzegd.' Daarna lukte het Van Soest de hele dag niet, ondanks verschillende pogingen, om T. te bezoeken. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het allemaal een misverstand is geweest en dat hij zijn cliënt inmiddels gewoon kan bezoeken.

De recherche heeft volgens het AD in een van de voertuigen die zijn gebruikt bij de liquidatie op de advocaat van kroongetuige Nabil B. informatie gevonden die gekoppeld kon worden aan Anouar T.. In de nacht van dinsdag op woensdag is hij door een arrestatieteam van de politie klemgereden op een snelweg vlakbij zijn woonplaats Maarssen.

Plofkraker
Anouar T. staat bekend staat als plofkraker. Hij zat bij de zogenaamde Audi-bende. Begin 2016 had hij met Sadik C. en Kevin H. een plofkraak gepleegd in het Duitse Meppen, waarna ze in een gestolen Audi RS4 met 250 kilometer per uur terug naar Nederland reden. Bij de vlucht ging het mis, ze kregen een zwaar ongeluk. Sadik stierf ter plekke en Kevin raakte zwaargewond. Anouar wist te vluchten, maar de taxichauffeur die hem naar een hotel bracht belde de politie. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld.

Met de aanhouding van de neef van Taghi is het scenario dat Redouan Taghi verantwoordelijk is voor de moord op Wiersum voor de politie weer duidelijker geworden. Na de moord werd Taghi al veel gelinkt aan de zaak.