Woningoverval op invalide vrouw gereconstrueerd in Opsporing Verzocht

In Opsporing Verzocht is dinsdagavond 19 november te zien hoe een invalide vrouw uit Witteveen het slachtoffer is geworden van een gewapende overval in haar woning. Dit gebeurde op woensdagavond 13 februari aan de Mr. J.B. Kanweg in Witteveen.

Het slachtoffer betreft een 58-jarige vrouw. Op de bewuste avond was een onbekende man haar woning rond 20.30 uur binnengekomen. De overvaller bedreigde de vrouw met een geweer. Uiteindelijk nam hij twee geldkistjes (blauw en rood) weg uit de woning.

Opvallende inbraak
De politie vermoedt dat dezelfde persoon op zondag 27 januari ook heeft ingebroken in dezelfde woning. De man werd toen overlopen door één van de bewoners. Na een korte worsteling wist de inbreker te ontkomen. Hierbij raakte niemand gewond. Opvallend is dat ook bij de inbraak geprobeerd is om de geldkistjes weg te nemen.

Signalement
De verdachte heeft het volgende signalement: man, ongeveer 40 jaar, blanke huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, vol gezicht, zwarte broek, leren jas en wintermuts en een bril met opvallend dik zwart montuur.

Uitzending
In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 19 november om 20.30 uur een reconstructie van de gewapende overval getoond. Opsporing Verzocht wordt live uitgezonden op NPO 1. De herhaling van dit opsporingsprogramma zal woensdag om 12.05 uur op NPO2.

Woningoverval op invalide vrouw gereconstrueerd in Opsporing Verzocht (Afbeelding: Politie)
Woningoverval op invalide vrouw gereconstrueerd in Opsporing Verzocht (Afbeelding: Politie)