Van Gerwen drukt turbo in en staat in kwartfinales Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. De wereldkampioen kwam wel op achterstand, maar kon dat weer goedmaken. Het werd 10-7. In de kwartfinales wacht Adrian Lewis. 

Op 2-1 kwam Van Gerwen een break voor, maar moest deze voorsprong ook weer direct inleveren doordat White 143 uitgooide. De Engelsman nam zelfs een voorsprong door een leg later 110 te finishen met 110. De break voor White bleef staan, waardoor hij halverwege met 6-4 voor stond. 

Na de tweede pauze mist White vijf dubbels om zijn voorsprong te behouden. Van Gerwen stapte in en maakte er 6-6 van. Het werd 7-7 en met twee elfdarters versnelde de wereldkampioen naar 9-7. White kreeg nog een kansje op 9-8, maar verzuimde. Van Gerwen maakte het via dubbel tien af en staat in kwartfinales van de Grand Slam of Darts. 

Lewis heeft zichzelf donderdagavond verzekerd van een plekje bij de laatste acht. De Engelsman versloeg zijn landgenoot James Wade, met 10-9. Lange tijd gingen de twee gelijk op, maar rond de tweede pauze pakte Wade een voorsprong. Hij kwam op een 6-4 voorsprong en hielt dat vast. Uiteindelijk stond het later zelfs 9-6 voor Wade, maar hij vergat de knock-out uit te delen. Lewis knokte zich knap terug en maakte de achterstand ongedaan. Bij een stand van 9-9 werd er een beslissende leg gespeeld, waarna Lewis won met een 110-finish.

Gerwyn Price is ook kwartfinalist. De nummer vijf van de wereld versloeg Darren Webster, met forse cijfers. Het werd 10-1. Webster had eigenlijk niets in te brengen. Dat had enerzijds te maken met de gemiddelden van beide heren: 98.75 voor Price en 90.56 voor Webster. Anderzijds was Price scherp op de dubbels, met 66,67% raak. Webster kreeg in totaal drie kansen op een leg en pakte er maar één.

Gary Anderson wint met 10-8 van Robert Thornton en is de laatste kwartfinalist. Hij treft Price.