Politie houdt vier jongeren aan na steekpartij Rotterdam

De politie hield dinsdag vier jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij van donderdag 17 oktober in bus 70 in Rotterdam Charlois.

Op die bewuste avond vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis.

Door grondig speurwerk kwam de politie tot vier aanhoudingen. De verdachten werden in hun woningen in Hoogvliet en Rotterdam-Zuid, onder toeziend oog van hun ouders, aangehouden. De vier worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. De groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.