Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 47

Eindelijk is het zover: de eeuwige repeat van Let It Go kan worden aangevuld met nieuwe liedjes, want het vervolg op Frozen verschijnt deze week in de bioscopen. Maar als je dat liever ontwijkt is er ook eindelijk Lulu Wangs The Farewell, dat internationaal al maanden uit is, of het vervolg op Zombieland.

Frozen II

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen II moet ze hopen dat ze genoeg zijn.

The Farewell

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang (Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

The Good Liar

Beroepsoplichter Roy Courtnay (Ian McKellen) heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren), een weduwe die miljoenen waard is. En hij wil haar alles afnemen. Maar als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.

Zombieland: Double Tap

Tien jaar na de release van de moderne cultfilm Zombieland zijn hoofdrolspelers Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone, regisseur Ruben Fleischer (Venom) en schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool) terug voor Zombieland: Double Tap. In deze actie komedie moeten de vier zombie killers het opnemen tegen verschillende soorten nieuwe zombies, en zelfs een groep meedogenloze overlevenden, vanaf het platteland tot aan het Witte Huis.

Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

De klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

Mi Vida

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

INXS Live Baby Live at Wembley Stadium

Never Tear Us Apart, Suicide Blonde en Original Sin zijn maar enkele van de vele internationale INXS-hits. In totaal trad INXS meer dan tweeduizend keer op voor de vroegtijdige dood van de charismatische frontman Michael Hutchence op 22 november 1997. Het legendarische Wembley Stadium-optreden van 13 juli 1991 was hét moment dat de Australische band op nieuwe muzikale hoogte bracht. Dit concert, waar 74.000 extatische fans op afkwamen, wordt nu voor het eerst in de bioscoop vertoond. De registratie van het optreden is een volledig gerestaureerde 4K Ultra HD versie van de originele 35mm print. De film bevat ook een niet eerder vertoonde ‘verloren’ track en een gloednieuwe Dolby Atmos audiomix, samengesteld door INXS’ executive producer Giles Martin en Sam Okell, opgenomen in de Abbey Road Studios.

Martin Eden

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

The Third Wife

In ruraal Vietnam in de late 19e eeuw wordt de 14-jarige May (Nguyen Phuong Tra My) de derde vrouw van de weelderige landeigenaar Hung (Le Vu Long). Ze hoopt zijn zoon te baren om zo haar positie in het huishouden te verstevigen. Maar nadat ze een verboden, seksuele ervaring heeft, ondervindt May echter de bittere realiteit dat geen van Hungs andere vrouwen zijn als wie ze zich voordoen.

Dit en meer is vanaf deze week te zien in de bioscopen en filmhuizen.