NFL: Heerlijke kraker 49ers en Seahawks pas in overtime beslist

In de NFL hebben de San Francisco 49ers (8-0) en de Seattle Seahawks (7-2) een heerlijke wedstrijd afgeleverd tijdens Monday Night Football. De twee topploegen vochten tot het laatst en pas in overtime werd het beslist.

De 49ers kwamen op voorsprong dankzij een 43-yard field goal van Chase McLaughlin, waarna quarterback Jimmy Garoppolo met een 10-yard pass Kendrick Bourne naar de endzone stuurde voor een touchdown. Een fumble return leverde Jadeveon Clowney in het tweede kwart een touchdown op voor de Seahawks, die in het derde kwart nog harder toesloegen.

Een 3-yard pass van de prima spelende Russell Wilson bracht Jacob Hollister over de lijn, Chris Carson tekende kort daarop met een 1-yard run zelfs voor 10-21. Vroeg in het vierde kwart kwamen de 49ers in de buurt dankzij een 12-yard fumble return van DeForest Buckner, waarna Garoppolo combineerde met Bourne om de 2-point conversion te maken: 18-21.

McLaughlin trapte vanaf 39 yards raak, Seahawks-kicker Jason Myers deed dat vanaf 46 yards en in de allerlaatste seconden stond de druk vol op McLaughlin. De rookie was pas afgelopen week gecontracteerd om een blessure op te vangen, maar vanaf 47 yards hield hij het hoofd koel en bracht hij de thuisploeg naar overtime.

Daarin ging het echter fout: McLaughlin kon de wedstrijd van 42 yards beslissen, maar raakte de bal volledig verkeerd. Een reeks gemiste interceptions van de Seahawks leek de thuisploeg te redden, maar Seattle nam het over en vanaf 42 yards trapte Myers dan eindelijk de winnende field goal binnen: 24-27 en de eerste nederlaag was een feit voor San Francisco.

49ers - Seahawks (Bron: YouTube)