In Duitsland gestolen auto onderschept bij Amersfoort

De politie heeft maandag 11 november op de A28 bij Amersfoort een 24-jarige inwoner uit Zoetermeer aangehouden als verdachte van heling cq. diefstal van een personenauto in Duitsland en witwassen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen rond 22.00 uur via de meldkamer te horen dat er een auto op de A1 reed die in Duitsland als gestolen stond geregistreerd. De auto had een hit gegenereerd via het ANPR-systeem (Automatic NumberPlate Registration). De agenten namen positie in op de A1 ter hoogte van het knooppunt Hoevelaken.

Verborgen ruimte
Het wachten werd beloond want al vrij snel zagen de agenten de auto voorbij rijden. De betrokken auto werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Al snel werd duidelijk dat het inderdaad de auto betrof die als gestolen stond gesignaleerd. De 24-jarige bestuurder uit Zoetermeer werd als verdachte aangehouden. Bij nadere inspectie van de auto troffen de agenten een verborgen ruimte aan met bijna 16.000 euro in contanten. Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd en heeft normaal geen ander doel dan het onttrekken van voorwerpen aan het ambtelijk toezicht. De verdachte had geen aannemelijke verklaring voor het geld in de auto en daarom wordt de man ook verdacht van witwassen.

In beslag genomen
De auto en het geld zijn in beslag genomen. Politie Amersfoort stelt een nader onderzoek in.