Taakstraf voor kaalscheren dochter (9)

Alsof de politieke correctheid nog geen grens bereikt heeft is een man uit Den Haag veroordeeld voor het kaalscheren van zijn 9-jarige dochter. Van de deugrechter moet de man 'nadenken over zijn opvoedmethodes'.

Dat, terwijl de man een prima reden had om zijn dochter terecht te zetten. Het ongehoorzame wicht had het namelijk nodig geacht om de Bijbel niet correct over te schrijven, een volledig redelijke huiswerktaak die haar vader haar had opgedragen en volgens hem ook prima paste bij de opvoeding.

De rechter ging daar verbazingwekkend niet in mee en bemoeide zich met de opvoedtaken van de man. "Het is nogal wat. Uw dochter moet zich veilig voelen. Dit is werkelijk ongelofelijk (sic). Dit is godgeklaagd!" aldus een rechter die zich klaarblijkelijk liet meenemen door zijn emoties.

De vader ontkende zijn kinderen te slaan. "Ik ben 160 kilo, als ik haar sla, staat ze niet meer op", zo verklaarde hij zijn ontkenning. Zijn 4-jarige zoontje durfde tegen zijn vader in te gaan en zei: "Als je ongehoorzaam bent, krijg je klappen.”

De 'dyslectische' dochter is na het incident naar haar oma gevlucht en heeft sindsdien geen contact meer met haar vader. De vader verklaarde afsluitend gewoon een goede vader te willen zijn voor zijn zeven kinderen. Bij drie vrouwen.

De man is veroordeeld tot 38 dagen cel, waarvan 20 voorwaardelijk en een taakstraf van 30 uur. Door een al voldane hechtenis van 18 dagen, blijft alleen de taakstraf staan. Verder moet hij zijn dochter 1750 euro zakgeld smartengeld betalen.