Afriyie kan er niets mee: 'Geen woorden voor geweld tegen KOZP'

Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie heeft geschokt gereageerd op het geweld waarmee de KOZP-bijeenkomst vrijdag in Den Haag te maken heeft gekregen.

"Ik heb echt geen woorden voor wat er is gebeurd", zo heeft hij op Facebook de woorden aan elkaar geregen.


KOZP (Foto: Yuriko Nakao/Getty Images)

"Rond de zestig man met gezichtsbedekkende kleding probeerden ons congres binnen te stormen met knuppels, zwaar vuurwerk en andere wapens. En toen dat niet lukte, hebben ze alle ramen en auto’s die in de omgeving waren, vernield", zo gaat de mensenrechtenactivist en dichter verder. Daarnaast zoekt Afriyie in de regering een herder.

"Doe fakking iets met je we zijn neutraal. 'If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor'", klinkt het kil. "Met geweld krijg je ons niet stil."

Naar aanleiding van het incident in Den Haag zijn vrijdagavond vijf mensen tussen de 13 en 37 jaar aangehouden, de politie sluit meer arrestaties niet uit. 

"Kick Out Zwarte Piet zal de komende tijd tijdens zeker twaalf intochten ‘met racistische karikaturen van zwarte mensen’ van zich laten horen", dreigt Afriyie, de dichter met de donker gekleurde huid.