AZ is wederom FC Astana eenvoudig de baas

AZ heeft ook de uitwedstrijd tegen FC Astana winnend weten af te sluiten. Na de 6-0 in de thuiswedstrijd, werd het nu 0-5.

Het was AZ dat aan het begin van de wedstrijd het initatief nam. Onder meer Stengs en Koopmeiners waren gevaarlijk. In de 20e minuut was het Wijndal die gevaarlijk was. Hij kreeg de bal van Idrissi en dwong de keeper tot een lastige redding. De hoekschop die volgende ging maar net naast. Een paar minuten erna een joekel van een kans voor Boadu. Astana-verdediger Rukavina ging in de fout, maar de AZ-speler besefte niet dat hij genoeg tijd had en schoot gehaast naast. In de 29e minuut was het alsnog Boadu die de 0-1 maakte. De spits schoot de baak raak in de verre hoek nadat hij voor zijn tegenstander kroop. Astana proberde het wel, maar er was weinig samenhang te bekennen in het aanvalsspel van de thuisploeg.

De Alkmaarders begonen ook sterk aan de tweede helft en in de 52e minuut was het Fredrik Midtsjø die de voorsprong verdubbelde. De Noorse middenvelder verraste de doelman van Astana met een licht van richting veranderd schot. Vijf minuten later werd de wedstrijd definitief beslist nadat Oussama Idrissi op aangeven van Boadu de 0-3 maakte. In de 62e minuut leek Stengs de 0-4 te maken maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. Het bleek onterecht, maar in deze fase van de Europa League is er echter nog geen VAR. AZ liet kansen liggen om Astana nog verder in de put te duwen. Boadu schoot bijvoorbeeld van dichtbij net naast.

In de 76e minuut was het Hatzidiakos die met een knal de 0-4 maakte en een minuut later werd het zelfs 0-5 nadat Boadu op aangeven van Idrissi zijn tweede van de avond maakte. In het resterende kwartiertje werd er niet meer gescoord, al had Boadu vlak voor tijd nog een grote kans, maar hij schoot voor een leeg doel over.