27-jarige Pool opgepakt na verzenden vreemde postpakketten

Een 27-jarige man uit Polen die maandagmiddag 4 november pakketjes af komt geven bij een pakketpunt in de Moerwijk in Breda, is een dag later aangehouden. In de pakketjes zitten mogelijk verboden middelen. Tijdens een controle van zijn voertuig bleek hij nog veel meer pakketjes bij zich te hebben.

Rond 14.00 uur kregen  agenten een melding dat een man met bivakmuts diverse pakketjes bij een pakketpunt af kwam leveren. De alerte eigenaar van de winkel vermoedde dat er drugs in zat. Hierop heeft hij de politie gebeld.

Naar aanleiding van camerabeelden werd het signalement van de man duidelijk. Ook was het kenteken te zien van zijn auto. Meerdere eenheden hebben uitgekeken naar het voertuig, waardoor de verdachte uiteindelijk een dag later in Rotterdam is aangehouden.

Agenten in Rotterdam hebben het voertuig van de man dinsdagmiddag 5 november rond 12.00 uur gecontroleerd op de Dordtsestraatweg en vonden daar nog meer pakketjes met dezelfde soort inhoud. Uit testen moet nog blijken om welke middelen het gaat, vermoedelijk zijn het stoffen die vallen onder de geneesmiddelenwet. De verdachte is overgedragen aan de politie in de regio Zeeland-West-Brabant en zit momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek. De 41 pakketjes zijn inbeslaggenomen.