Aanval van bijen kost toerist het leven

In Tanzania heeft een een zwerm bijen een groep Nederlandse toeristen aangevallen. Hierbij is helaas iemand om het leven gekomen. Ook ligt er nog een slachtoffer in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

De groep toeristen was aan het picknicken in het oerwoud, toen ze plots werden aangevallen. Vrijwel iedereen van de groep van 22 werd gestoken. Helaas dus ook met fatale afloop. Een ander slachtoffer vecht voor zijn leven.

Hulpmiddelen waren niet direct paraat, dus het duurde even voordat de reddingsactie op gang kwam. Het gezelschap is inmiddels overgebracht naar Dar-Es-Salaam. Sommige willen direct weg, anderen blijven kalm en wachten tot komende zondag, de dag dat ze allemaal terug zouden vliegen.

Het gaat vermoedelijk om de Afrikaanse Honingbij. Die staat bekend als agressief en die kunnen aanvallen vanuit het niets. Als je hun nest verstoort, dan steekt er één, en die geeft een geur af. Vervolgens komen ze dan met honderden tegelijk en vallen alles en iedereen aan. En ze geven het ook niet zomaar op. 

Reisorganisaties nemen deze zaak hoog op en bekijken of het nog verstandig is om diep het binnenland van Tanzania in te reizen.