Uitslag PEC Zwolle - Ajax

Ajax heeft vrijdagavond de tiende overwinning geboekt van het seizoen geboekt in de eredivisie. In Zwolle wonnen de Amsterdammers met 2-4 van PEC Zwolle.

Ajax stond na twintig minuten op een 0-3 voorsprong na doelpunten van Quincy Promes, die eerste twee doelpunten van de wedstrijd maakte, en David Neres. Nog in de eerste kwam Zwolle terug tot 1-3 na een doelpunt van Gustavo Hamer. De middenvelder profiteerde van een blunder van invaller Edson Álvarez.

In de 62ste minuut maakte Mustafa Saymak de aansluitingstreffer. Even daarvoor had Saymak nog een elleboog uitgedeeld aan Álvarez, waardoor Ajax bij de goal van Zwolle met tien man stond. Álvarez kon zijn wedstrijd niet meer vervolgen. Ook Lisandro Martínez en Donny van den Beek vielen geblesseerd uit bij Ajax.

In de slotfase ging Zwolle voor de gelijkmaker, maar in het slot van de wedstrijd maakte Neres de 2-4 na een derde assist deze wedstrijd van Hakim Ziyech.