Star Citizen is gratis te spelen deze week

Cloud Imperium Games heeft ter ere van een nieuwe update van hun immer in ontwikkeling zijnde titel Star Citizen een nieuwe "Free-Fly" week aangekondigd. Spelers kunnen deze week aan de slag met update 3.7.0, waarbij vijf gratis ruimteschepen te besturen zijn.

Er zijn opnieuw een aantal nieuwe features geïntroduceerd, waaronder de mogelijkheid om planeten te scannen op bruikbare grondstoffen die vervolgens gedolven kunnen worden. Deze kunnen daarna verkocht worden bij verschillende handelaren, maar niet zonder dat je onderweg door de incidentele ruimtepiraat onder vuur wordt genomen.

Of Star Citizen uiteindelijk afkomt weet niemand, de game werd in 2012 al aangekondigd op Kickstarter. Onlangs werd aangekondigd dat de Squadron 42 bèta uitgesteld is terwijl het Star Marine 'FPS-gedeelte' weer een compleet aparte game lijkt te worden. Ondanks dat de game maar blijft doormodderen met nieuwe features en uitstel na uitstel, blijven mensen er geld tegenaan gooien dus blijft het project lucratief voor Cloud Imperium. Bekijk hieronder de trailer voor Alpha 3.7. Voor meer details over de Free-Fly week kun je kijken op de website van Roberts Space Industries.