#Bouwprotest - Malieveld is vol; acties op de ring Rotterdam

Vandaag voert de bouwsector actie op het Malieveld in Den Haag. Bij dit protest worden, net zoals tijdens de acties van de boeren, voertuigen uit de betreffende sector gebruikt (zoals hijskranen, betonwagens en graafmachines).

Er worden duizenden medewerkers uit de bouwsector op het Malieveld verwacht. Volgens de organisatie zullen er ook zo’n duizend bouwvoertuigen richting de hofstad komen. Ondanks de oproep tot een publieksvriendelijke actie, verwacht de ANWB verkeershinder tijdens de ochtendspits.

Vooral op de snelwegen in de Randstad moet woensdagochtend rekening worden gehouden met lange files. Ook de avondspits zal extra druk uitpakken, omdat de demonstranten na 15.00 uur weer massaal huiswaarts keren. Geadviseerd wordt dan ook om vandaag, voor vertrek, de verkeersinformatie te raadplegen.

De organisatie actiegroep Grond in Verzet vraagt de deelnemers om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Bouwend Nederland en TLN zetten bussen in voor leden en personeel om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. De Haagse tramlijnen 15, 16 en 17 rijden vanaf de aanvang van de dienstregeling een omleiding en komen niet bij het Malieveld.

Update 08:18 uur
Het Malieveld is vol, volgens de politie in Den Haag. De actievoerders die nog onderweg zijn naar Den Haag worden naar het ADO stadion gestuurd. Vanaf daar rijden er pendelbussen richting het Malieveld. 

Update 09:43 uur:
Behalve protest blijkt het ook een uitje te zijn voor de bouwers. Maar BBQ'en schijnt niet toegestaan te zijn..

Update 10:40 uur
RTV Rijnmond weet te melden dat er zo'n zestig bouwbedrijven uit de regio Rotterdam onderweg zijn naar de ring om daar de boel te blokkeren.