Tiener beroofd van draadloze oordopjes in Amersfoort

Op zaterdag 26 oktober werd een 17-jarige jongeman uit Amersfoort in zijn woonplaats beroofd. Hij heeft aangifte gedaan van dit misdrijf en de politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer reed die avond iets na tien uur op zijn fiets over het fietspad aan de Ringweg-Kruiskamp. Hij reed in de richting van de Van Randwijcklaan. Ter hoogte van de Adventkerk, kwam hem een scooter tegemoet gereden met daarop twee jongens. Aanvankelijk passeerde de scooter hem, maar kennelijk keerden de jongens even verderop want het slachtoffer zag dat hij door hen weer werd ingehaald. Even verderop blokkeerden de beide jongens de weg voor hem en dwongen het slachtoffer te stoppen. De jongen die achterop de scooter zat, greep het slachtoffer vast. De beide daders dreigden geweld te gebruiken en eisten de draadloze oordopjes die het slachtoffer in zijn oren droeg en het bijbehorende doosje.

De beide jongens die op de scooter zaten, hadden hun capuchons over hun hoofden getrokken. Daardoor kon het slachtoffer hun gezichten niet zien. Wel heeft hij gezien dat de beide daders zwarte kleding droegen. Beide daders hadden een normaal postuur. Doordat zij op de scooter zaten, kon het slachtoffer hun lengte niet goed inschatten. Vermoedelijk waren de twee daders rond de 18 à 19 jaar oud. De scooter waarop de daders zaten, had voorop een groot windscherm.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.