Netflix wil abo-delen kapotmaken

Netflix wil binnenkort gaan voorkomen dat gebruikers hun abonnement delen en zoekt naar mogelijkheden om het uitwisselen van wachtwoorden te beperken. Greg Peters, een hoge ome bij Netflix, kondigde dit aan in een interview over de inkomsten van 2019.


Netflix (Foto: Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images)

Momenteel kunnen meerdere gebruikers één abonnement delen door verschillende profielen in te stellen met één login. Gebruikers moeten dan wel duurdere abo's kopen om Netflix op meer dan één scherm te bekijken.

Deze plannen zijn echter bedoeld voor gebruikers binnen hetzelfde huishouden en Netflix vereist eigenlijk dat elk huishouden hun eigen abonnement aanschaft en gebruikt. Sommige gebruikers vermijden dit door wachtwoorden te delen met familie en vrienden buiten hun huishouden.

Onderzoeksbureau Magid onthulde dat van de 137 miljoen Netflixkijkers, 13,7 miljoen geen 9,95 dollar per maand betaalt, wat neerkomt op een potentiële gemiste omzet van ruim 136 miljoen dollar voor Netflix elke maand.

Hoewel Netflix nog niet klaar is om het delen van wachtwoorden tegen te gaan, zei Peters in het interview: "We blijven het volgen, dus we kijken naar de situatie. We zullen tot het uiterste gaan om met die consumentvriendelijke manier [van Netflixgebruik, red.] door te gaan."

In de algemene voorwaarden van Netflix staat momenteel: "De Netflix-service en alle inhoud die via de service wordt bekeken, is alleen voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik en mag niet worden gedeeld met personen buiten uw huishouden."