Uitslag RKC - Ajax

Ajax heeft het uitduel bij RKC Waalwijk gewonnen. Overtuigend was het echter zeker niet wat de Amsterdammers lieten zien. Ajax won uiteindelijk met 2-1 na een prachtgoal van Quincy Promes, maar in de slotfase was RKC nog dichtbij de gelijkmaker met enkele open kansen.

Bij Ajax speelde Noussair Mazraoui als linksback op de plek van de geschorste Nicolás Tagliafico. Verder stond Klaas-Jan Huntelaar in de spits en was er geen plaats voor David Neres in de basis. Het was RKC dat het beste van start ging en dichtbij de 1-0 was na een vrije trap van Clint Leemans. Ook Stijn Spierings kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar de middenvelder raakte de bal verkeerd.

Stanley Elbers was vlak voor rust ook nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door Andre Onana. Ajax was in de eerste helft het meest gevaarlijk via een afstandsschot van Hakim Ziyech.

Ajax ging wel sterk van start in de tweede helft. Direct was het raak voor de uitploeg via Dusan Tadic uit een voorzet van Sergino Dest. Na het doelpunt opeens kansen om de score te verdubbelen alleen wisten Huntelaar en Promes die niet af te maken. Na een kwartier spelen in de tweede helft viel Ajax wat terug en daar profiteerde RKC optimaal door de gelijkmaker te maken. Said Bakari kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten na een afgeslagen afstandsschot en schoot de 1-1 binnen.

Een minuut daarna had Ajax alweer op voorsprong moeten staan via invaller David Neres maar de Braziliaan faalde hopeloos uit een voorzet van Lisandro Martínez. Joël Veltman was ook dichtbij de 1-2 maar zijn kopbal eindigde op de lat. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam en dat ging via een prachtig doelpunt van Promes. De aanvallende middenvelder kreeg wat ruimte in het strafschopgebied van RKC en schoot via de onderkant van de lat de 1-2 binnen. Darren Maatsen had in de slotfase de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet ging via de hak van Dest en het hoofd van Daley Blind er op een miraculeuze niet in. Ook Anas Tahiri faalde in zijn afronding. De aanvaller schoot de bal tegen de borst van Veltman aan.