Piemel jongetje (3) per ongeluk geamputeerd

Fimosis is voor geen enkel mannelijk persoon prettig, jong of oud. De voorhuid kan daarbij niet tot nauwelijks over de eikel geschoven worden, wat naast pijn en infecties ook zorgt voor het nagenoeg onmogelijk schoonhouden van de boel daar.

In het Braziliaanse Malacacheta, in de staat Minas Gerais, had een 3-jarig jongetje hier last van en zijn vader - die na een scheiding de voogdij had gekregen - besloot zijn zoontje uiteraard te laten behandelen. De operatie duurde vier uur, waarna het jongetje duidelijk veel pijn had op de betreffende plek. Het viel vader op dat de lakens nogal bebloed waren, waarna hij toch maar eens een kijkje nam.

Op dat moment volgde een pijnlijke ontdekking: de piemel van het jongetje was er niet meer. De man stapte uiteraard gelijk naar de verantwoordelijke arts, die de fout ontkende. "Volgens hem had ik ervoor getekend dat het een risicovolle ingreep was en dat de voorhuid eraf gehaald zou worden. Binnen een dag of tien zou alles er weer normaal uit moeten zien en zou mijn zoon in orde moeten zijn", aldus de vader.

De volgende ochtend liet hij het jongetje in een ander ziekenhuis onderzoeken, waar men de amputatie van de penis constateerde. Omdat er bij een eventuele reconstructie enige haast geboden is, is de vader vóór hij aan een jurische strjd begint alvast begonnen met een crowdfundingsactie, het geld heeft hij zelf immers bij lange na niet. De verantwoordelijke arts voor de rechter slepen zit er overigens niet in: die overleed twee dagen na de operatie aan een hartaanval.