Fortnite Chapter 2 nu beschikbaar

Na twee dagen downtime gaat Fortnite weer verder. In Fortnite Chapter 2 is een nieuwe map toegevoegd en wordt het progressiesysteem vernieuwd. Dit resulteert volgens Epic in een mindere grind, onder andere door in-game challenges.

De nieuwe map introduceert 13 nieuwe locaties om te ontdekken. Het vele water in de game is geen obstakel meer, want er zijn motorboten geïntroduceerd en spelers kunnen zwemmen. Je kunt zelfs vissen, als je daar tijd voor kunt vinden. Natuurlijk zijn er ook nieuwe wapens en andere items te vinden, kunnen spelers zich verstoppen in bijvoorbeeld containers en zijn er opblaasbare obstakels.

Wapens worden ook herzien en zijn vanaf nu te upgraden in een match. Hiervoor moet je resources verzamelen en een upgrade bench vinden. Om de grind van de game, voornamelijk die van de battle pass, wat eenvoudiger te maken zijn er in-game challenges geïntroduceerd. Denk aan het elimineren van een bepaald aantal vijanden in een game of het doen van damage met specifieke wapens. Deze verdien je door op natuurlijke wijze te gamen.

Ook is er natuurlijk een nieuwe Battle Pass die nog steeds 950 V-Bucks koopt. Deze kun je hier bekijken, hier vind je de de Chapter 2 launchtrailer.