Verstappen: "Erg frustrerend, we hadden goede kans op podium"

Na een tegenvallende kwalificatie leek de race goed van start te gaan voor Max Verstappen, een actie van Charles Leclerc zorgde echter voor het einde van de race van de Nederlander. Hij noemde actie van de Monegask lomp en onnodig.

"Ik had een hele goede start. Ik denk de beste van het seizoen. Dat ging allemaal goed, alleen werd ik in bocht twee vol in de zijkant gereden door Leclerc. Heel lomp, want ik liet genoeg ruimte aan de binnenkant. Ik zat eigenlijk al voor hem en je weet dat je daar snel onderstuur krijgt. Daar stuur je niet vol op de limiet naar binnen toe. Hij reed gewoon in de zijkant van mijn auto en daarna had ik veel schade. Mijn bargeboard hing los en de hele zijkant van mijn auto was open gereten. Het had geen zin meer om door te gaan en vandaar dat we de auto in de pitbox hebben geparkeerd", aldus de Nederlander zo lezen we op Verstappen.nl.

Verstappen reageerde meteen na de wedstrijd toen het incident met Leclerc nog beoordeeld moest worden door de racecommissarissen. De Red Bull-coureur begreep echter niet waarom er pas na afloop na de aanrijding gekeken werd. "Ik snap niet eens dat dit pas na de race moet worden bekeken. Het moet meteen een straf zijn."

De jonge Nederlander baalt dat zijn race zo moest eindigen op het thuiscircuit van motorleverancier Honda. "Het is buiten onze schuld, dus dat doet minder pijn. Het is alleen erg frustrerend, want we hadden een goede kans om een podium te scoren. Al is het belachelijk dit soort dingen gebeuren zonder dat iemand een penalty krijgt."

Uiteindelijk kreeg Leclerc alsnog twee straffen.

Verstappen: "Erg frustrerend, we hadden goede kans op podium" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Erg frustrerend, we hadden goede kans op podium" (Pro Shots / Action Images)