Slachtoffer eist excuses na aanrijding politie: 'Puur asociaal'

De politie liet vanochtend weten per ongeluk een voorbijganger te hebben aangereden, tijdens een achtervolging op het Stadsplein in Amstelveen gisteravond. Maar volgens slachtoffer Leo zijn de agenten niet helemaal eerlijk over wat er precies is gebeurd.

De politie deed het verhaal uit de doeken op Facebook. In het bericht stond dat agenten gisteravond de achtervolging ingezet hadden, omdat ze een gevluchte scooterdief wilden arresteren. Daarbij raakten ze per ongeluk een voorbijganger die eigenlijk de politie wilde helpen, zo werd er eerder geschreven.

Maar Leo heeft een andere versie van het verhaal. Ten eerste zou hij de politie helemaal niet hebben willen helpen. "Absoluut niet, ik heb een hekel aan ze. Ik was gewoon onderweg naar de sigarenboer, om gas te halen voor m'n aansteker."

Daarnaast zegt hij dat de politie hem - in tegenstelling tot wat de politie zelf schreef - niet meteen heeft opgevangen. "Dat ze zich meteen om mij bekommerd hebben, dat klopt gewoon van geen kant", stelt Leo.

'Als vuil op de grond'
"Volgens het slachtoffer ging het als volgt: "Ik kwam hier de uitgang uit", zegt hij, wijzend op de supermarkt. "Achter mij scheurde er met sirenes een politieauto, dus ik sprong opzij. Maar toen werd ik geschept door een politiebus. Ze lieten me vervolgens als vuil op de grond liggen."

Leo beweert dat omstanders uiteindelijk de ambulance hebben gebeld. De politie zou pas na twintig minuten zijn teruggekeerd, om te kijken hoe het met hem ging. "Puur asociaal", vindt hij.

'Zware verwondingen'
Bovendien klopt het volgens Leo niet dat hij "licht letsel" heeft opgelopen, zoals de politie berichtte. Hij stelt dat het zelfs gaat om "zeer grote verwondingen". "Kuitspier gescheurd, sleutelbeen gekneusd, zware hersenschudding en alle twee mijn scheenbenen liggen open."

Aangepast
Het slachtoffer eist daarom excuses van de politie. Hij zegt al meermaals te hebben gebeld, maar niemand aan de lijn te hebben gekregen.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er wel degelijk contact is opgenomen met Leo. Ook is de ambulance volgens hem door de agenten gebeld. "De lezing die hij geeft klopt niet. We willen dit zeker nog met hem bespreken, maar niet via de media."

Facebook
Daarnaast is het bericht op Facebook inmiddels enigszins aangepast. Zo wordt Leo's opgelopen letsel niet meer "licht" genoemd. Bovendien wordt er niet meer gesproken van een "behulpzame voorbijganger".