Volgens Leclerc staat teambelang van Ferrari boven strijd met Vettel

De onderlinge strijd met teamgenoot Sebastian Vettel is volgens Charles Leclerc van ondergeschikt belang aan Ferrari.

Leclerc stond dit seizoen zes keer op pole position en won twee races. Zijn collega Vettel mocht één keer van pole vertrekken en won de race in Singapore. In het kampioenschap heeft de Monegask 21 punten voorsprong op de viervoudig wereldkampioen. Volgens Leclerc heeft deze strijd geen negatief effect.

“Ik wil Seb verslaan en hij mij, maar het teambelang heeft altijd prioriteit. Dat levert altijd een soort compromis op”, vertelt Leclerc aan Motorsport.com. “Wanneer je met je teamgenoot vecht, denk je daaraan. Je weet dat wat jij doet, het resultaat van het werk van duizend mensen bepaalt. Ik houd dat altijd in mijn achterhoofd, je kunt geen onnodige risico's nemen.”

Tijdens de race in Singapore ontstond er wrijving met Vettel na een undercut van de Duitser. “Ik zat fout en ik ben niet bang dat toe te geven. In Singapore waren we eerste en tweede, maar ik stond stijf van de adrenaline en overdreef daarom een beetje. Ik sta op met de gedachte dat ik wil winnen en ik ga naar bed met die gedachte. In de wagen denk ik aan niets anders en door de adrenaline sprak ik in Singapore over de boordradio terwijl dat niet nodig was.”