Mannen beroofd en belaagd door jongeren die hen lokten met valse datingprofielen

De politie heeft deze week met toestemming van de officier van justitie acht Tilburgse jongens aangehouden in de leeftijd van 15 tot 22 jaar die verdacht worden van het in wisselende samenstelling beroven en belagen van ten minste vijf mannen in de leeftijd van 43 tot en met 72 jaar. De slachtoffers werden in de periode van 14 januari tot en met 6 april 2019 via valse datingprofielen met daarop jonge vrouwen, gelokt naar het Daltonerf (2) of het Fleminghof (3) in Tilburg.

Zo sprak een 43-jarige man op 14 februari jl. via Instagram af met dacht hij een 22-jarige vrouw op het Daltonerf. Hij werd daar echter door twee jongens aangesproken en door een van hen in zijn auto met een mes bedreigd. Hij moest zijn portemonnee, telefoon en wat gereedschap afgeven. Ook een 72-jarige man werd het slachtoffer van de groep. Hij sprak eveneens via een datingsite af met een naar hij dacht 18 jarig meisje. Hij werd echter op het Fleminghof door acht jongens belaagd en moest aan hen 50 euro en zijn autosleutels afstaan.

Chantage
Een 57-jarige man die aangifte deed, sprak op 5 april jl. op een chatsite af om wat te drinken met een naar hij veronderstelde 15-jarig meisje. Op de afgesproken plek op de Flemingstraat werd hij opgewacht door zes jongens. Hij moest zijn geld en telefoon afgeven. Ook dreigden ze een foto van hem op sociale media te plaatsten met de tekst dat hij een pedofiel was. Ze renden weg, maar drie van hen werden op de Spoorlaan door de politie achterhaald en aangehouden. Uit het verdere recherche onderzoek kwam naar voren dat de jongens tot een veel grotere groep behoorden die in wisselende samenstelling nog zeker vier andere slachtoffers hadden gemaakt. Drie van hen hebben eveneens aangifte gedaan. Afgelopen maandag werden vijf verdachten aangehouden, vanmorgen nog eens drie. Er is één verdachte die maandag werd gearresteerd weer vrijgelaten. De rest zit nog vast.

Oproep
De politie sluit echter niet uit dat nog meer mannen het slachtoffer zijn geworden van deze groep. Zij worden dringend verzocht om contact op te nemen met de recherche in Tilburg via 0900-8844. Hun melding zal vertrouwelijk worden behandeld.