Verstappen: "Afgelopen races zijn wat tegen de verwachtingen in"

Nadat Red Bull Racing voor de zomerstop het gat naar de topteams voor een groot gedeelte gedicht leek te hebben, lijkt een overwinning de afgelopen races verder dan ooit. Ook Max Verstappen geeft in een interview op zijn eigen site aan dat hij hogere verwachtingen had na de zomerpauze.

"Ik denk dat het eerste gedeelte van het seizoen beter ging dan verwacht met die twee overwinningen. In de tweede helft van het seizoen zou je verwachten dat we nog beter zouden worden, maar tot nu toe is dat nog niet echt gebeurd. De afgelopen paar races zijn wat tegen de verwachtingen in, maar het begin van het seizoen was wel positief", aldus de Nederlander op Verstappen.nl.

"Waar ik zelf blij mee ben is dat we over het algemeen gemaximaliseerd hebben qua punten ten opzichte van het jaar ervoor. Toen heb ik in de eerste zes wedstrijden veel punten laten liggen. Dat was nu een stuk beter", zo vult Verstappen aan.

De Red Bull-coureur is ook tevreden over de betrouwbaarheid van de Honda-motoren. "Ik had eigenlijk wel verwacht dat we een keer zouden uitvallen. Dat is natuurlijk niet negatief bedoeld, maar in een eerste jaar met Honda kunnen er natuurlijk dingen fout gaan. Gelukkig is het op dat gebied heel rustig. Dat heeft Honda goed voor elkaar."

Verstappen: "Afgelopen races zijn wat tegen de verwachtingen in" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Afgelopen races zijn wat tegen de verwachtingen in" (Pro Shots / Action Images)