Hollywood gaat helpen Trump te slopen

De stront zit volledig in de ventilator. Amerikaans president Donald Trump dreigt, vanwege de inhoud van een telefoongesprek met de Oekraïense president, afgezet te worden. Trump gaat vol in de tegenaanval, maar hij had niet gerekend op 'Hollywood'. Een aantal 'invloedrijke' en steenrijke acteurs en actrices gaan de barricaden op om Trump een hak proberen te zetten.

De groep met de stoere naam 'Impeachment Task Force', wil ambtenaren die Trump onderzoeken beschermen. De groep bestaat uit onder anderen Rosie O'Donnell, Tom Arnold, Ron Perlman en George Takei, actrice Debra Messing en ook Twitteractiviste Alyssa Milano mocht natuurlijk niet ontbreken in de groep elite-Democraten. 

De dames lanceerden donderdag een inzamelingsactie en hun basisplan. De groep is zowaar al begonnen met vergaderen en volgende week gaat de website live.

Hashtag als wapen
De actiegroep, die volgende week honderd beroemdheden en meer dan duizend klootjesvolk als lid hoopt te hebben, is van plan hashtags te verspreiden om verspreiding van informatie over de beschuldiging aan Trump te vergemakkelijken, desinformatie te bestrijden en via brieven en telefoongesprekken contact op te nemen met het Congres. "Veel van deze beroemdheden zijn ooit slachtoffer geweest van mensen vlakbij Trump of zelfs van Trump zelf, dus hij zal opletten," aldus een strijdvaardige Dworkin. 

"De propagandamachine van Trump zal in de nabije toekomst op volle toeren draaien, dus we moeten elke dag vechten," verklaarde Scott Dworkin, oprichter van The Democratic Coalition, een andere groepering die zich 'het verzet tegen Trump en zijn beleid' noemt. "Voorlopig is afzetting de enige manier om hem verantwoordelijk te houden voor zijn verraad aan Amerika."

Trump's eigen task force
Trump heeft naar verluidt maar liefst 2 miljoen dollar aan Facebook-advertenties uitgegeven om mensen te werven voor zijn eigen Official Impeachment Defense Task Force

"Ik wil weten wie er naast me stond toen het er het meest toe deed, daarom maakt mijn team een lijst voor me van van ELKE AMERIKAANSE PATRIOT die hun naam toevoegt en lid wordt van de officiële Impeachment Defense Taskforce," luidt één van de Trump-advertenties.

Dworkin denkt met zijn invloedrijke 1%'ers sterk te staan tegenover de president. De meeste beroemdheden, diegenen met meer dan 25000 volgers op sociale media, zullen namelijk nauw betrokken worden bij videoconferenties, conference calls en zodoende de boodschap van de Impeachment Task Force "naar een Trump-niveau op Twitter tillen", aldus Dworkin.