Politie treft gigantisch bedrag aan bij oprollen drugsnetwerk: 12,8 miljoen euro

De Amsterdamse politie is erin geslaagd om een groot drugsnetwerk op te rollen. Bij huiszoekingen in de stad troffen rechercheurs ruim 12,8 miljoen euro aan: het gaat om een van de grootste vangsten van cash geld ooit in Nederland.

In totaal zijn er zeven verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw Zeeland en een man uit Marokko.

De verdachten zijn op vier locaties in Amsterdam aangehouden. Daarnaast zijn er vijf woningen doorzocht in de stad, waarbij een enorme som cash geld werd gevonden.

52-jarige Colombiaanse vrouw
De politie kwam de groep op het spoor na tips over drugshandel vanuit Colombia. De bende zou volgens justitie geleid worden door een 52-jarige Colombiaanse vrouw, die ook al enige tijd in Amsterdam verblijft.

In overleg met justitie zijn al een aantal leden van het netwerk aangehouden op 12 september. 'We hebben nu zeven verdachten aangehouden, maar ik sluit niet uit dat er nog meer zullen volgen', stelt Olivier Dutilh, chef van de regionale recherche in Amsterdam.

'Ondermijning ten top'
Dutilh geeft aan trots te zijn op 'de vele collega's die meewerkten aan dit onderzoek'. 'Drugsbendes verdienen enorm aan cocaïnehandel, dit is ondermijning ten top. Verdachten leven helemaal onder de radar en hebben veel dure panden in gebruik.'

Inmiddels zijn vier van de zeven verdachten voor 90 dagen in voorlopige hechtenis genomen.