Gert Jan Segers hoopt dat antisemitisme op NPO Radio 1 niet ongestraft blijft

Gert Jan Segers, voorman van de Christenunie, ergert zich aan het feit dat NPO Radio 1 gisteren een beller maar liefst acht minuten lang de kans gaf om zijn antisemitische gal te spuien op de radio. 'Mario' zei onder meer dat geldgierig jodengespuis overal ter wereld uitgeroeid moet worden. Ook zouden de joden achter 9/11 zitten volgens de beller. 

De presentator van het BNNVARA programma Gaan!, Morad El Ouakili, deed hier niets tegen. Sterker nog, hij gaf de antisemitische beller alle gelegenheid om zijn gal te spuwen en bevestigde tijdens het gesprek ook nog eens dat volgens de appjes die hij binnenkreeg, meerdere luisteraars het met hem eens waren. 

Er was slechts één luisteraar die het een complottheorie durfde te noemen en Morad gaf 'Mario' ook nog de kans om daar op te reageren wat hij dan ook grif deed: "Als we niks doen aan dit geldgierige gespuis, dan is het over."

BNNVARA heeft inmiddels excuses aangeboden voor het feit dat de beller alle ruimte kreeg om zijn antisemitische gal te spuien. Desondanks hoopt Gert Jan Segers dat het niet onbestraft blijft.