Auto in beslag genomen bij mogelijke straatrace

Zondagmiddag heeft de politie in Terneuzen gecontroleerd op eventuele straatraces. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. In de buurt van de Finlandweg in Westdorpe hoorden agenten racegeluiden. Ze troffen een groep mensen aan. Volgens een van de agenten bleek uit onderzoek dat zij een videoclip aan het maken waren: "Zij maakten gebruik van een exclusieve auto. Ook troffen we drie luchtdrukwapens aan, die niet van echte pistolen te onderscheiden waren. Voorbijgangers kunnen natuurlijk behoorlijk schrikken van dit soort acties."

Processen-verbaal
In totaal werden twintig processen-verbaal opgemaakt, onder andere tegen alle aanwezigen voor het samenscholingsverbod. Verder vier bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs; rijden over een verdrijvingsvlak, mobiel telefoneren (2x) en voor het rijden tijdens een rijontzegging. De eigenaar van de wapens werd aangehouden en het voertuig waarin hij reed werd inbeslaggenomen.

Extra alert
De politie blijft de komende tijd alert op straatracers vanwege de hoge gevaarszetting. De straatracers riskeren naast een proces-verbaal voor het samenscholingsverbod, ook nog een proces-verbaal voor het racen. Daarnaast wordt de auto in beslag genomen en het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft het vermoeden dat een aantal straatracers afgelopen zondag naar België zijn geweest. De Zeeuwse politie heeft hierover contact gehad met de Belgische politie.

Auto in beslag genomen bij mogelijke straatrace (Afbeelding: Politie)
Auto in beslag genomen bij mogelijke straatrace (Afbeelding: Politie)