Opnieuw pand in Amsterdam gekraakt

Een groep krakers heeft zondagmiddag een pand aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam gekraakt. Ditzelfde pand is een klein jaar geleden nog ontruimd nadat We Are Here het had gekraakt. Ook werd voor het pand een manifestatie gehouden tegen het landelijk verbod op kraken.

Het gaat om het pand Buikslotermeerplein 7. Voor het pand verzamelden tientallen mensen zich om een statement te maken tegen het verbod op kraken en de woningnood. Aan het pand zijn ook meerdere spandoeken gehangen met de tekst 'Als wonen een recht is, is kraken een noodzaak'.

Een jaar geleden werd hetzelfde pand nog gekraakt door leden van actiegroep We Are Here. Zij moesten het pand een kleine maand later weer verlaten.

Extra zichtbaar
Het is nog onduidelijk wie er precies achter de kraak en manifestatie van vandaag zit. Wel werd de actie vantevoren aangekondigd in een persbericht op het platform IndyMedia.

Hierin geven de krakers aan het oneens te zijn met het huidige kraakbeleid. 'Sinds de jaren 60 wordt er in Nederland gekraakt. Sindsdien is de woningnood alleen maar toegenomen, en dus wordt er nog steeds gekraakt. Vandaag maken wij ons extra zichtbaar'.