Ride for the Roses haalt ruim 8,5 ton op voor kankeronderzoek

Zeeland stond vandaag in het teken van de 22e editie van de Ride for the Roses, een actie van KWF Kankerbestrijding. 7072 mensen stapten op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek. Met afstanden van 10, 25, 50 en 100 kilometer was er voor iedere fietser een prachtige route door het Zeeuwse landschap. Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding, is onder de indruk: “Met het geweldige bedrag van €852.709,- dat vandaag is opgehaald, kan een significante versnelling in onderzoek worden gerealiseerd. Daar zijn we de deelnemers, alle vrijwilligers en de provincie Zeeland ontzettend dankbaar voor”.

Bekende deelnemers
Het peloton bestaande uit 7072 deelnemers werd opgeluisterd door een aantal bekende deelnemers. Zo fietste een team van zes kabinetsleden mee, onder aanvoering van Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Daarnaast waren de naamdragers van de 100 km-route (Theo Schouwenaar) en de 25 km-route (Ilse Moerkerk) beiden aanwezig. Theo zet zich al jarenlang als vrijwilliger in en kreeg in 2012 zelf kanker. Dankzij onderzoek kon hij tot twee keer toe behandeld worden met nieuwe medicijnen. Ilse kreeg in 2014 kanker in haar heup. De Ride for the Roses werd voor haar een jaarlijks terugkerend doel, zelfs toen afgelopen jaar haar volledige been werd geamputeerd. Dit jaar deed zij voor het eerst mee met de handbike.

Locatie volgend jaar
Aan het einde van de slotparade werd de locatie van de Ride for the Roses 2020 op feestelijke wijze bekendgemaakt. De burgemeester van Assen werd binnengereden door één van de motards, want daar vindt volgende editie op 27 september plaats. Uniek is de start- en finishlocatie op TT Assen.