Trek dat badpak maar weer uit de kast ...

Want de nazomer komt eraan! Wolkenvelden en perioden met regen maken komende dagen plaats voor zon. Het weekend verloopt stralend en warm met zaterdag 19-22 graden en zondag 21-25 graden. In de avond wordt het wel snel koeler. Na maandag neemt de warmte iets af, maar later in de maand kan deze nog terugkomen. Vorig jaar was het in oktober zelfs zomers.

Vandaag zou je niet zeggen dat het nazomer wordt. Een grote hoeveelheid bewolking trekt vanuit het westen over het land en daarbij valt op veel plaatsen regen. Ook waait het vanmiddag flink. Het wordt het wordt 17-18 graden en dat zijn hele normale waarden voor de tijd van het jaar.

Komende dagen is het wat warmer met 19-22 graden. Er zijn wolkenvelden en enkele zonnige perioden, maar er kan ook een bui ontstaan. Vooral in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend komen enkele buien voor. Vrijdagmiddag breekt steeds vaker de zon door.

Het weekend verloopt stralend zonnig. In de ochtend komt wel eerst regionaal mist voor. Zaterdag wordt het 18-19 graden in het noorden en 20-22 graden in het midden en zuiden. Daarmee is het niet zomers warm, maar er staat weinig wind en in de zon is het aangenaam.

Zonnige zondag
Zondag doet de temperatuur er in de volle zon nog een schepje bovenop. Het wordt 21-23 graden in het noorden en westen. In het zuiden en oosten wordt het 23-25 graden. In Limburg kan het lokaal 26 graden worden. Op het Wad is het juist een graadje koeler. In de avond worden we eraan herinnerd dat de zomer bijna voorbij is. De zon gaat al iets voor 20:00 uur onder. Al snel zet de temperatuur een daling in en later in de avond is het 13 tot 15 graden.

Warmte zwakt wat af, maar kan terugkomen
Maandag wordt nog een zonnige nazomerdag met maxima van 21-25 graden. Daarna is de temperatuurverwachting onzeker, waarschijnlijk wordt het iets minder warm. Wel lijkt het tot ver in de volgende week rustig en vaak droog weer te blijven.

Aan het eind van de maand, maar ook in oktober kan het met zonnig weer en een zuidelijke wind nog zomers warm worden. Vorig jaar beleefden we op 13 oktober een recordlate zomerse dag.

Trek dat badpak maar weer uit de kast ... (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)
Trek dat badpak maar weer uit de kast ... (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)