Jos Verstappen: "Max reed net zo snel als de mannen vooraan"

Ondanks de ongelukkige start van de Grand Prix van Italië was Jos Verstappen wel te spreken over de race van Max. Vader Verstappen vond het wel erg jammer dat het in het begin al mis ging.

"Daar baal je van. Je zag dat Max het heel rustig aan deed en misschien zit het daar ook wel een beetje in. Hij wilde de auto’s voor hem nog ontwijken, maar raakte ze net. Max kon ook nergens naartoe. Hij begon tweehonderd meter voor de bocht al te remmen, maar in het midden van de bocht staat het veld dan bijna stil. Dat verwachtte hij niet en daarom raakte hij ze helaas net", zo vertelde Jos bij Peptalk op Ziggo Sport.

De 'oude' Verstappen was te spreken over de professionaliteit van zijn zoon. "Dat heb je ook wel gezien. Hij is naar binnen gekomen voor nieuwe banden en een nieuwe vleugel. Als je erna naar de rondetijden keek, waren die net zo snel als die van de mannen op de eerste en tweede plek. Hij gaf niet op en dat gaf ook wel aan dat het met de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat ons niet ligt. Daarom denk ik dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uit gaat zien."

Jos legde ook nog even uit waarom Max Sergio Pérez niet voorbij kwam. "Allereerst lopen de Racing Points altijd heel hard op het rechte stuk. Daarnaast was er bij Max nog wel iets tijdens de race waardoor hij niet de benodigde topsnelheid en het verwachte toerental kon halen. Dat is echter voor de volgende race opgelost."

Het succes voor Ferrari kwam voor Verstappen niet uit de lucht vallen, wel voorziet hij meer kansen voor Red Bull in Singapore. "Dat was wel te verwachten. De race voor de vakantie reed Ferrari op een derde of vierde plek en kwamen ze echt tekort. De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari’s, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed."

Jos Verstappen: "Max reed net zo snel als de mannen vooraan" (Pro Shots / Kay Int Veen)
Jos Verstappen: "Max reed net zo snel als de mannen vooraan" (Pro Shots / Kay Int Veen)