Herlings en Coldenhoff 1-2 in MXGP van Turkije

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste grand prix van het seizoen gewonnen. De motorcrosser won in Turkije beide races. Winnaar van de vorige twee MXGP's Glenn Coldenhoff werd tweede.

Na maanden blessureleed maakte Herlings twee weken geleden zijn rentree in de MXGP. De Brabander gaf toen op in de eerste race na een valpartij en werd vierde in de tweede race. In Turkije ging het een stuk beter. In de eerste race was er een dominante zege voor de wereldkampioen van 2018. In de tweede race moest hij lange tijd zijn meerdere erkennen in Coldenhoff. Pas in de laatste ronde wist Herlings zijn landgenoot te verschalken.

Naast de tweede plaats in race twee was Coldenhoff derde in de eerste race en zodoende tweede in de daguitslag. In het wereldkampioenschap is hij de Fransman Gautier Paulin op plaats drie tot op 11 punten genaderd.