Pool zwaar in de fout na aanrijding

Een 25-jarige Pool is vrijdag 6 september 2019 omstreeks 23.50 uur op het NS-Plein aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding, het veroorzaken van opzettelijke schade aan de auto van de tegenpartij, het dreigen met een ploertendoder en het rijden zonder rijbewijs. Ook zou hij tijdens de achtervolging door tegenpartij diverse verkeersovertredingen hebben gemaakt, zoals het rijden door rood licht.

De politie kreeg omstreeks 23.30 uur een melding dat in Tilburg op de Ringbaan West een aanrijding was gebeurd en dat de veroorzaker was doorgereden. De melder reed in zijn eigen auto achter de dader aan en gaf steeds zijn positie door. Agenten zagen de twee bedoelde auto’s op een kruising door het rode licht links af slaan richting het NS-Plein.

Stopteken
De agenten gaven een stopteken en hielden beide automobilisten ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Broxlaan staande. De voorste auto, een Alfa Romeo met Pools kenteken met vier inzittenden was rondom zwaar beschadigd. In de Seat die daar achter stond, stapten twee mannen uit die vertelden dat de bestuurder van de Alfa op de Ringbaan West ter hoogte van de moskee plotseling naar links was uitgeweken en hun auto had aangereden. Ze waren op de Wandelboslaan gestopt om de schade te regelen. De bestuurder van die auto had hen daar vanuit zijn auto bedreigd met een ploertendoder en was daarna hard weggereden. De aangever en zijn broer hadden hem daarna achtervolgd en de politie ingeschakeld. In een doodlopend straatje reed de doorrijder zich klem waarna hij achteruit de voorzijde van de auto van zijn achtervolgers ramde en er weer tussenuit ging. Hun auto was inderdaad aan de voorzijde zwaar beschadigd.

Geen rijbewijs
De agenten troffen in de auto van de Pool een ploertendoder, een klapmes en een multitool aan. De bestuurder werd aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.