Williams naar kwartfinales US Open, Barty en Pliskova onderuit

Tennisster Serena Williams staat in de kwartfinales van de US Open. De als achtste geplaatste Amerikaanse stuurde de Kroatische Petra Martic (22) in anderhalf uur zonder grote moeite naar huis: 6-3, 6-4.

Voor de mondiale nummer twee zit het toernooi er verrassend vroeg op. De Australische Ashleigh Barty bleek niet opgewassen tegen de Chinese Wang Qiang (18), die de partij domineerde en met 6-2, 6-4 haar eerste kwartfinale ooit haalde op een Grand Slam. Overigens kan Barty wel weer nummer één van de wereld worden als Naomi Osaka haar titel níet verdedigt.

De nummer drie van de wereld ligt er ook al uit. Karolina Pliskova duelleerde met de Britse Johanna Konta (16) en dat werd een mooie strijd. In de beslissende derde set sloeg Konta op 5-5 toe met een break, waarna ze een breakpoint overleefde en het op haar tweede matchpoint afmaakte: 6-7 (1), 6-3, 7-5.

Konta speelt in de kwartfinales tegen de als vijfde geplaatste Oekraïnse Elina Svitolina, die oud-finaliste Madison Keys (10) tot ongenoegen van het thuispubliek in vijf kwartier de baas was: 7-5, 6-4.