De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK van 2021 in Engeland overtuigend gewonnen. In en tegen Estland won de regerend kampioen van Europa met 7-0.

Vorige maand speelde Oranje nog de finale van het WK tegen Amerika, maar nu beginnen alweer de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK in Engeland. Nederland nam het in Tallinn op tegen de nummer 99 van de wereld. Oranje zelf de nummer drie op de ranking en het kwaliteitsverschil was ook te merken op het veld.

Estland kon alleen maar verdedigen en hield het tot de 27ste minuut, waarna Vivianne Miedema de openingstreffer maakte en daarna ging het snel voor het Nederlands elftal. Jill Roord maakte de 2-0, waarna Sherida Spitse de 3-0 op het scorebord zette vanuit een vrije trap.

In de tweede helft was het opnieuw raak vanuit een vrije trap, opnieuw was Spitse die het doelpunt maakte. Net zoals Spitse maakte Miedema in de tweede helft haar tweede doelpunt van de avond. In het restant van de wedstrijd wisten ook Dominique Bloodworth en Ellen Jansen te scoren. Beide dames kopte raak.

Aanstaande dinsdag wacht de tweede kwalificatiewedstrijd, als Turkije de tegenstander is. Naast Estland en Turkije is Nederland ingedeeld bij Rusland, Slovenië en Kosovo. De winnaar van de poule plaats zich voor het EK voetbal in Engeland.

Nederlandse voetbalsters beginnen EK-kwalificatie met zevenklapper tegen Estland (Pro Shots / Remko Kool)