FOK! Wat een weer: droog

In het oosten begint de dag met lokaal mistbanken die in de eerste helft van de ochtend zullen oplossen. Daarna wordt het overal vrij zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar zaterdag is het helder en koelt het af naar 16°C langs de kust tot lokaal 11°C dieper landinwaarts. De wind draait naar het zuidoosten en is zwak, langs de kust matig.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden en wordt er warmere lucht aangevoerd. Pas later in de middag en avond komt er meer bewolking en in de avond komen er enkele buien voor, plaatselijk met onweer. De maximumtemperaturen komen uit tussen 25°C op de Wadden en 30°C in het zuidoosten en oosten. De zuid- tot zuidwestelijke wind is matig. Aan het einde van de middag en in de avond draait de wind vanuit het zuidwesten naar een westelijke richting en neemt daarbij tijdelijk in kracht toe. Daardoor koelt het af naar een graad of 20. (Bron: KNMI)

En dit ziet collega Stephan elke dag. Nu nog met een lekker zonnetje...
En dit ziet collega Stephan elke dag. Nu nog met een lekker zonnetje...

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.